Univerzális tetőcsomagtartó – megoldás a kevés helyre

Manapság már minden család rengeteg felszereléssel utazik. Már egy rövidebb vakációra is sok bőröndöt, táskát visznek, amik a legtöbb autóba alig férnek be. Hiába egyre nagyobbak a csomagtartók, a bepakolás mindig nehéz lesz, ezért van szükség extra felületre annak érdekében, hogy mindent be tudjanak pakolni az utazók. Ezért vannak tetőcsomagtartók. Ezek általában csak rudak, amiken biztonságosan el tudunk helyezni dobozokat, kerékpár vagy síléctartót.

tetocsomagtarto-02

 

Annak érdekében, hogy több helyet teremtsen az járműben, egyre többen szerelnek fel tetőcsomagtartót az autóra. Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek, és nagyon gyakori olyan autókat látni, aminek a tetejét is kihasználják. Ha a tetőcsomagtartó megfelelően van felszerelve, semmi okunk aggódni a biztonság miatt.

Ez a fajta szállítás eleinte újdonságnak számított, de hamar elterjedt, mert igen hasznos. Mivel az autó teteje nagyon nagy felület, és semmi sincs rajta, ezért nagyobb tárgyak szállítására is alkalmas. Ha kevesebb helyre van szüksége, a tetődoboz is tökéletesen illeszkedik a sínekhez. Síléc és kerékpár szállítása esetén a tetőn való szállítás az egyetlen módszer.

Univerzális tetőcsomagtartó

A tökéletes tetőcsomagtartó megtalálása nem is lehetne egyszerűbb. Már le tudja ellenőrizni az interneten, hogy az ön autójára is jó-e a csomagtartó sín. Egy univerzális tetőcsomagtartó készlet a tökéletes megoldás, ami modelltől függetlenül szinte mindegyik autóra jó. A tartós sínekről nem eshet le semmi. Egyesek előnyben részesítik az egyben összeszerelt tetőcsomagtartókat, ami minden igényt kielégít. Azonban zárakkal és szíjakkal is lehet rögzíteni a szállítandó felszerelést.

A tetőcsomagtartók általában biztonságos és nagy teherbírású és síneken vannak elhelyezve, általában eleve összeszerelve.

Univerzális tetőcsomagtartók a piacon

Számos cég gyárt univerzális tetőcsomagtartókat. A minőség és megbízhatóság szempontjából a svédországi Thule és az olaszországi Nordrive a legjobb. Ha úgy dönt, hogy ezek közül választ, biztos lehet benne, hogy nagyon megbízható és tartós terméket vásárol. Mindkét vállalat számos olyan tartozékokat kínál, amelyekre szüksége lehet, például tetőboxok és síléctartók, vagy kerékpárok állványok. Ha egyszerre több terméket vásárol ugyanattól a gyártótól, biztos lehet benne, hogy azok illeszkedni fognak egymáshoz és ebben az esetben általában kedvezmények is járnak.

Azok a cégek, amelyek a legjobb univerzális tetőcsomagtartókat gyártják, minden terméküket tesztelték, ami azt jelenti, hogy mindenféle időjárási körülmények között kipróbálták azokat.

Fontos dolgok, amikre a vásárlás során figyelni kell

Ha kicsit utánanézel, hogy milyen fajta csomagtartók vannak, észre fogod venni, hogy általában három részből állnak: alap, más néven a fej, a rudak és a csatlakozók. Annak ellenére, hogy az univerzális tetőcsomagtartók szinte minden tetőszerkezethez passzolnak, kisebb különbségek előfordulhatnak. Mindig ellenőrizze le, hogy a megvásárolni kívánt termék az ön járművére is biztonságosan felszerelhető-e. Ehhez kérje autókereskedések segítségét. Az is gyakori, hogy a rudak és a csatlakozók különbözőek a tető magasságától függően, míg a foglalat több részből áll, az autótól függően. A készlet, amely jelenleg az autók többségéhez igazodik, egy 754-es alapot tartalmaz.
Anyagok

A legjobb tetőcsomagtartók alumíniumból készülnek, amelyről ismert, hogy ellenáll minden időjárási viszonynak. Ez azt jelenti, hogy az alumíniumból készült tetőcsomagtartót nem befolyásolja a közvetlen napsugárzás hője a nyár folyamán, és a hó vagy vihar nem károsítja a téli hónapokban. 100 kilogramm teherbírással gyártják általában, ami több, mint elegendő a legtöbb sofőr számára. Ha azonban ennél is nehezebb tárgyat szállít, akkor vásároljon speciálisan kialakított tetőcsomagtartókat, amelyeket nagyobb terhek szállítására terveztek. Ezekhez speciális szíjakat kell vásárolni, amelyek biztosítják, hogy minden biztonságosan rögzüljön a síneken. Ezek nagyon rugalmasak és könnyen nyúlnak, de ha jól meghúzza őket, biztos lehetnek benne, hogy minden megfelelően van rögzítve.

Az univerzális tetőcsomagtartókat úgy tervezték, hogy elsősorban biztonságosak legyenek. Ha jól felszereli a jármű tetejére, nem fog belelógni a látásterébe és zavaró tényező lenni.

További információ gumi autószőnyegek.